هفته سلامت با حضور مسئولان استان و سطح شهرستان ایلام در جمع دانشآموزان مدرسه نمونه راهنمایی حضرت مرضیه (س) شهر ایلام، آغاز گردید.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این مراسم پس از تلاوت آیاتی از قرآن مجید توسط دانش آموزان مدرسه نمونه راهنمایی مرضیه و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی،
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با بیان این مطلب که 57 درصد از مدارس در استان سلامت محور می باشند، اظهار داشت: شعار جهانی بهداشت به معنای تفکر براساس سلامت است که خودمراقبتی راهکار تحقق این امر است که مقدمه آن یکسری آگاهیها در مورد تاثیر سلامت است.
دکتر راضی ناصری فر با بیان اینکه بین 65 تا 85 درصد کارهای آگاهانه و فعالانه در فرد تضمین کننده سلامت انسان است گفت: انجام این فعالیتها به استثنای حوادث غیرمترقبه فرد را از پزشک بینیاز میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام 60مدرسه راهنمایی و 40 دبستان در استان را سلامتمحور عنوان کرد و گفت: براساس قوانین تدوین شده باید 52 درصد مدارس در کشور سلامت محور باشند در حالی که57 درصد مدارس ایلام سلامت محوری هستند.
ناصریفر ابراز امیدواری کرد همه مدارس استان سلامت را در محور برنامههای خود در کنار تحصیل قرار دهند.
در ادامه این آیین مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام از فعالیت مروجان سلامت در 200 مدرسهی استان خبر داد و بیان نمود: سلامتی نعمتی الهی است که به فرموده پیامبر(ص) اگر انسان از «سلامت و امنیت» برخوردار باشدنیازهای روحی و فیزیولوژیکی او برآورده میشود در غیر این صورت انسان نمیتواند از نعمتهای خداوندی بهره ببرد.
یزدان بخش شریفی با بیان اینکه در بیش از 200 مدرسهی استان گروه «مروجین سلامت» در حالت فعالیت هستند خودمراقبتی را عامل سلامت و برداشتن بار مشکلات از دوش فرد عنوان کرد و گفت: خودمراقبتی موجب کاهش هزینههای درمانی و اتلاف وقت میگردد و نشانه احساس مسئولیت برای داشتن جامعهای سالم است.
وی در ادامه گفت: هیچ پزشک ، کارشناس و مسوول بهداشتی نمیتواند خود را وقف سلامت کسی کند که خود به مقوله سلامت شخصی بیاهمیت است پس دانشآموزان باید از همین ابتدا با خودمراقبتی زمینه پیشرفت خود را فراهم کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام با بیان اینکه به دست آوردن پیشرفتهای علمی در گرو داشتن جسمی سالم است از دانشآموزان خواست با کمک معلمان به خودمراقبتی توجهی ویژه داشته باشند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام به عنوان سخنران بعدی آیین گرامیداشت هفته سلامت با اشاره به این نکته که خودمراقبتی هسته اصلی سلامت است و این امر جز با خودآگاهی میسر نخواهد شد، اظهار داشت: این هفته که با شعار «یک عمر سلامتی با خودمراقبتی» نامگذاری شده است میخواهد بگوید که خودمراقبتی هسته اصلی سلامت است و این امر جز با خودآگاهی میسر نخواهد شد.
دکتر علی دل پیشه در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان نمود: رسیدن به خودآگاهی در دوران کنونی با وجود ابزارهای پیشرفته و مدرن مانند رایانهها و فضاهای مجازی بسیار سهلالوصول گشته است بدینصورت که نوجوانان و جوانان در مفاهیمی که به دلیل وجود مسائل اخلاقی قابلیت پرسشگری از خانواده و مربیان را ندارد در مراجعه به این امکانات به پاسخ مورد نظر خود دست پیدا کنند.
وی با بیان اینکه فرد با آگاهی یافتن از مباحثی که سلامتی تمام عمر او را تضمین میکند و در واقع خود را که مسوول حقیقی سلامت است بیمه کرده است خاطر نشان کرد: اولین گام در سلامت کودکان و نوجوان توجه به ورزش در مدارس است که علاوه بر آن دانشآموزان علاوه بر فعالیت در زنگ ورزش بایستی این مولفه را در اوقات فراغت خود به عنوان عاملی که از بسیاری آسیبهای دوران کهولت جلوگیری میکند در برنامهی خود بگنجانند.
سرپرست
دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام افزود: تغذیه سالم از مواردی است که گروه سنی پایین که دانشآموزان هستند باید فستفودها و غذای آماده را که سلامت را در معرض خطر جدی قرار میدهد پرهیز کنند و از مواد عذایی سالم مثل میوهها و پروتئینها مثل شیر در مدرسه استفاده کنند.
دکتر دلپیشه تاکید داشت: خواب و استراحت از جمله مواردی است که دانشآموزان به در زمان فراغت از تحصیل به واسطه استفاده زیاد از رسانههای و ابزار الکترونیکی به فراموش میسپارند پس علاوه بر توجه زمان مناسب استراحت در بین برنامههای دیگر روزانه خود تعادل ایجاد کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام ادامه داد: دسترسی به منابع الهام بخش همچون قرآن و سایر کتب مذهبی و احادیث را موجب ارتقاء سطح سلامت معنوی عنوان کرد و افزود: آگاهی بخشی سلامت به دانشآموزان نباید صرفاً آموزشهای کلاسیک باشد بلکه اهتمام مورد نیاز برای یادگیری مداوم با به کارگیری امکانات آموزشی دیگر در کنار تحصیل برای نوجوانان و جوانان فراهم شود.
دکتر دلپیشه به نقش تفریح و تاثیر فراوان آن بر سلامت فرد اشاره کرد و گفت: تفریحات در دل اجتماعات برای نسل نوجوان و جوان بر عهده خانواده و والدین است و باید مدارس به این مقوله به عنوان یک برنامهی فرهنگی در تبیین موضوع اهتمام داشته باشد.
گفتنی است در این مراسم از مربیان و مروجان سلامت در مدارس و همچنین مدارسی که فعالیت سلامت محوری را انجام داده است با اهداء لوح مورد قدردانی قرار گرفتند.