به گزارش روابط عمومی، نشست خبری «پویش ملی سلامت» با حضور اصحاب رسانه در دفتر ریاست دانشگاه برگزار شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به اینکه دیابت و پرفشاری خون بیماریهای خاموش و خطرناکی هستند، اظهار داشت: این دو بیماری علاوه بر عوارض بسیار شایعی همچون حملات قلبی، سکتههای مغزی و نارسایی پیشرفته کلیه و دیالیز و قطع عضو، هزینههای سنگینی را نیز به بیماران، خانوادههای آنان، جامعه و دولت تحمیل میکنند که میتوان با شناسایی و پیگیری به موقع مبتلایان به این دو بیماری، روند پیشرفت آن را کند و ز ندگی هزاران نفر را نجات داده و در هزینههای مربوط به سلامت صرفه جویی کرد.
کلیه افراد بالای ۱۸ سال در جامعه، غربالگری میشوند
دکتر هدایت حیدریزاده تصریح کرد: در راستای سیاستهای بهداشتی با هدف افزایش پوشش شناسایی، مراقبت و کنترل بیماران و همچنین افزایش آگاهی جامعه در برنامه سلامت خانواده، «پویش ملی سلامت» از ۲۰ آبان تا ۱۵ دیماه در سراسر استان در حال اجرا میباشد و کلیه افراد بالای ۱۸ سال استان ایلام، غربالگری میشوند.
وی با اشاره به اینکه در این پویش تکمیل پرونده الکترونیک سلامت و غربالگری بیماریهای غیرواگیر دیابت و فشارخون بالا مد نظر است، خاطرنشان کرد: این پویش در مناطق روستایی و شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر با پوشش ۱۰۰ درصد افراد بالای ۱۸ سال در سطح مراکز و پایگاهها و خانههای بهداشت به صورت فعال در حال انجام است و همچنین در شهرهای با جمعیت بالای ۲۰ هزارنفر با پوشش حداقل ۷۰ درصد جمعیت هدف با فراخوان افراد به پایگاههای سلامت و مراکز جامع سلامت و همچنین راهاندازی ایستگاههای موقت ثابت و سیار اجرا میشود.
اهداف این پویش چیست؟
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به افراد گروه هدف این پویش، ادامه داد: همه افراد بالای ۱۸ سال و زنان باردار در این پویش غربالگری میشوند و آموزشهای لازم به تمامی مراجعین در خصوص عوامل خطر و عوارض بیماریهای دیابت و فشارخون و سبک زندگی سالم داده میشود.
دکتر هدایت حیدریزاده با اشاره به اینکه شناسایی به موقع بیماران دیابتی و فشارخونی با توجه به بدون علامت بودن این بیماریها مهمترین هدف این پویش است، گفت: تحت مراقبت قرار دادن بیماران توسط پزشکان و مراقبین سلامت جهت کمک به کنترل بیماری و پیشگیری از ایجاد عوارض، ارجاع موارد مشکوک و بیماران با فشارخون و دیابت کنترل نشده به پزشکان جهت مراقبت بیشتر از جمله دیگر اهداف این پویش است.
تا کنون بیش از ۸۰ درصد افراد واجد شرایط، غربالگری شدهاند
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری «فارس» در خصوص آمار برگزاری این پویش از ابتدا تا کنون، افزود: ۳۵۹ هزار و ۲۵۵ نفر تا امروز در «پویش ملی سلامت» در زمینه بیماریهای پرفشاری خون و دیابت در سطح استان، غربالگری شدهاند که معادل بیش از ۸۰ درصد افراد بالای ۱۸ سال استان است.
حیدریزاده تصریح کرد: از این تعداد ۶۵ هزار و ۶۲۴ نفر مشکوک به پیش فشاری خون و ۱۷ هزار و ۷۷۵ نفر مشکوک به پیش دیابت شناسایی شدند.
سرپرست دانشگاه ادامه داد: همچنین از ابتدا تا کنون ۸ هزار و ۲۰ نفر مشکوک به فشار خون بالا و ۴ هزار و ۶۸۲ نفر مشکوک به دیابت شناسایی شدند.
افتتاح مرکز «سراج»، نیازمند حمایت وزارت بهداشت است
دکتر هدایت حیدریزاده در پاسخ سئوال خبرنگار خبرگزاری «تسنیم» در خصوص شرایط آسیبهای اجتماعی در استان ایلام، گفت: خوشبختانه با موافقت وزارت بهداشت، مجوز استخدام ۳۰ روانپزشک در استان ایلام صادر شده و میبایست فرآیند غربالگری با حضور این روانپزشکان مداخلهمحور باشد و با حضور میدانی سعی در دریافت اطلاعات و آمار داشته باشند تا در عمل نتیجه آن مشاهده شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام به اهمیت تکمیل سازمان سراج دانشگاه نیز اشاره و خاطرنشان کرد: باید زیرساختهای لازم در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی در سطح استان فراهم شود که یکی از این زیرساختها مرکز سراج است که افتتاح آن نیازمند حمایت وزارت بهداشت است تا روانپزشکها بدون دغدغه کیسهای پرخطر را شناسایی و در راستای درمان آنها اقدام نمایند.
وی افزود: متاسفانه آسیبهای اجتماعی در بین کودکان و نوجوانان افزایش یافته است و در این راستا باید کارشناسهای ما با همکاری آموزش و پرورش در مدارس حاضر شوند و آموزش را در این سطح شروع کنند
معاون بهداشتی دانشگاه نیز در بخشی از این نشست خبری، با اشاره به ضرورت و اهمیت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اظهار داشت: بهداشت روان با تامین و ارتقا سطح سواد سلامت روان آحاد جامعه، از آسیب روانی و اجتماعی در جامعه پیشگیری میکند.
دکتر علی نیکونهاد، با اشاره به اینکه برنامههای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به افزایش سطح آگاهی و نگرش افرادکلیدی جامعه نگاه ویژه داشته است، تصریح کرد: از آنجایی که بحث سلامت، متکی بر پایههای پذیرش مردم و مسائل فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی است همه سازمانها باید در کنار دانشگاه علوم پزشکی ایلام برای کاهش آسیبهای اجتماعی تلاش کنند.
بازدید از شبکههای بهداشت و درمان و بیمارستانها به صورت مستمر انجام میشود
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری «برنا» در خصوص وضعیت بهداشتی و درمانی در سطح شهرستانها، خاطرنشان کرد: خوشبختانه تمامی خدمات بهداشتی در سطح ۱۲ شهرستان استان به صورت رایگان به مردم ارائه میشوند و تلاش میکنیم با رفع نواقص و نیازمندیهای موجود شرایط ارائه خدمات بهداشتی را بهبود ببخشیم.
دکتر هدایت حیدریزاده با اشاره به اینکه تمامی شبکههای بهداشت و درمان و بیمارستانها به صورت مستمر مورد پایش قرار میگیرند، گفت: هدف ما این است که مردم از خدماتی که دریافت میکنند رضایت داشته باشند و در این راستا سعی میکنیم در صورت تامین اعتبار تجهیزات مورد نیاز خریداری و نصب شوند و مورد استفاده عموم قرار گیرند.
وضعیت پیشرفت پروژههای دانشگاه علوم پزشکی ایلام، مطلوب است
حیدریزاده با اشاره به پروژههای مهم و در حال احداث دانشگاه، اظهار داشت: خرید دو دستگاه MRI برای دو بیمارستان رازی ایلام و رسول اکرم (ص) آبدانان در دستور کار قرار دارد و در آیندهای نزدیک نصب و بکارگیری خواهند شد تا مشکلات این حوزه کاهش یابد.
وی افزود: دو بیمارستان شهدای ملکشاهی و بدره نیز مراحل ساخت خود را طی میکنند و همچنین ساخت ساختمان جدید مرکز فوریتهای پزشکی استان، توسعه اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) ایوان و ساخت مراکز بهداشتی جدید در شهرها و روستاهای استان در حال انجام است.