شنبه 27 آبان 1396

برگزاری جلسه شورای تامین سلامت روان دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی ایلام

جلسه شورای تامین سلامت روان دانشجویان با هدف بررسی راهکارهای لازم برای اجرای بسته خدمتی وزارت بهداشت با عنوان "بسته خدمتی پیشگیری و درمان اعتیاد در دانشجویان" در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.

به گزارش خبرنگار وب دا، در این جلسه که با حضور معاونین آموزشی، فرهنگی دانشجویی، بهداشتی و مدیران حراست و روابط عمومی دانشگاه و سرپرست اداره مشاوره معاونت و کارشناس سلامت روان معاونت بهداشتی در دفتر ریاست دانشگاه تشکیل شد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار کرد: خدمات زحمات صادقانه و دلسوزانه حوزه فرهنگی و اداره مشاوره معاونت فرهنگی دانشجویی در راستای اهداف برنامه ریزی شده در این راستا قابل تقدیر است.

دکتر علی دل پیشه در ادامه گفت: با خدمات صادقانه اداره مشاوره معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه بیش از یک سوم دانشجویان تحت پوشش طرح غربالگری سلامت روان دانشجویان قرار گرفتند که از جمله طرح های مفید و ارزشمند بوده است که امیدورایم تداوم یابد.

وی ادامه داد: دانشگاه عهده دار رسالت خطیر سلامت مردم است و در این میان تامین سلامت روان دانشجویان دانشگاه های سراسر استان و ارائه خدمات مشاوره ایی و روانی به آنان اولویت اساسی است و باید همکاری های برون سازمانی با سایر دانشگاه های استان در این زمینه بیشتر شود.

دکتر نور خدا صادقی فرد معاون آموزشی دانشگاه نیز دراین جلسه گفت: معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه در زمینه های ارائه خدمات مشاوره ایی و سلامت روان به دانشجویان بسیار خوب و موفق عمل کرده است که از زحمات همکاران این معاونت تشکر می گردد.

وی اضافه کرد: در کنار توجه به سلامت روان دانشجویان دانشگاه، باید به وضعیت پیشگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی، ایدز و هپاتیت در بین آنان نیز دقت شود و برنامه های لازم در این خصوص نیز اجرایی شود. وی همچنین در ادامه خواستار صدور شناسنامه الکترونیک سلامت برای دانشجویان جدید الورد دانشگاه با تاکید بر معاینات فیزیکی و توده بدنی و شناسایی آسیب های افسردگی و اعتیاد و افت تحصیلی در بین آنان شد

دکتر جمیل صادقی فر معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه نیز در ادامه جلسه گفت: یکی از مشکلات حوزه مشاوره  دانشگاه در سنوات گذشته تمایل کم دانشجویان دانشگاه برای مراجعه به اداره مشاوره به دلیل عدم وجود فضای فیزیکی مناسب بود که خوشبختانه با عنایت ویژه رییس دانشگاه و اختصاص فضای فیزیکی مجزا برای ساختمان اداره مشاوره این مشکل رفع شده است و این اداره خوشبختانه به لحاظ سخت افزاری دارای وضعیت رو به بهبود است.

وی در ادامه از زحمات و تعاملات شایسته و مثالزدنی معاونت های آموزشی، بهداشت و درمان دانشگاه و حراست دانشگاه در زمینه همکاری با معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه تشکر نمود و ابراز امیدواری کرد: این تعاملات خوب و سازنده در طول سال نیز تداوم یابد.

معاون بهداشتی دانشگاه نیز در ادامه جلسه به ارائه گزارش اجمالی از عملکرد این معاونت در زمینه اجرای طرح سلامت روان و غربالگری در دانشگاه پرداخت و گفت: انجام معاینات و غربالگری سلامت بدنی و پوشش صد درصدی دانشجویان دانشگاه و 90 در صدی دانشجویان دانشگاه ایلام و اجرای طرح در حوزه علمیه از جمله اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه در زمینه تامین سلامت دانشجویان بوده است.

دکتر ناصری فر بیان داشت: در سه ماهه اول امسال، 34 کلاس آموزشی با مضامین آسیب های اجتماعی با تاکید ویژه برپیشگیری از افسردگی برای دانشجویان دانشگاه های سراسر استان برگزار شده است که گامی موثر برای تامین سلامت روان دانشجویان بوده است.

وی در ادامه خواستار افزایش همکاری های درون سازمانی برای اجرای برنامه های مشترک در زمینه سلامت روان در دانشگاه شد.

احسان نظری مدیر حراست دانشگاه نیز به عنوان دیگر سخنران این جلسه گفت: خدمات ارائه شده توسط معاونت فرهنگی دانشجویی در زمینه مشاوره دانشجویان قابل تقدیر است و در سال های اخیر کارشناسان اداره مشاوره حضور بسیار خوبی در خوابگاه های دانشجویی داشته اند و از نزدیک در جریان مشکلات دانشجویی قرار دارند و مداخلات به موقع را نیز انجام داده اند که خدمات آنها ستودنی است.

وی در ادامه خواستار انجام پژوهش های کاربردی در زمینه آسیب های روانی و اجتماعی در بین دانشجویان،  استحکام و تداوم ارتباط دانشجویان و اساتید و ابجاد صندوق خیریه حمایت مالی از دانشجویان نیازمند در دانشگاه شد.

سرپرست اداره مشاوره معاونت نیز در این جلسه گفت: علتهای اساسی مراجعه دانشجویان به اداره مشاوره معاونت، ارائه راهنمایی و مشاوره تحصیلی، مشکلات فردی، مشکلات روانی و اجتماعی و مشکلات تحصیلی بوده است که به صورت روزانه کارشناسان این اداره خدمات تخصصی مشاوره ای را ارائه دادند.

خانم داودیان به بسته خدمتی ارسالی وزارت بهداشت اشاره کرد و اضافه کرد این جلسه با دستور کار بررسی راهکارهای لازم برای اجرای بسته خدمتی وزارت بهداشت با عنوان "بسته خدمتی پیشگیری و درمان اعتیاد در دانشجویان" دانشگاه  برگزار شده است که برای اجرای این بسته نیازمند همکاری معاونتهای درمان و بهداشتی هستیم.

وی در ادامه به بیان ابعاد و شاخص های مختلف این بسته خدمتی برای شرکت کنندگان پرداخت و سپس هریک از اعضاء دیدگاه های خود را در این خصوص بیان کرد.

برگزاری کارگاههای آموزشی و مشاوره ای، انجام غربالگری سلامت روان دانشجویان جدید الورود، تداوم ارائه مهارتهای زندگی به عنوان واحد درسی، افزایش همکاری بین معاونتهای درمان، بهداشتی و فرهنگی دانشجویی برای پیشگیری از اعتیاد دانشجویان و ارائه خدمات رایگان  مشاوره ایی و درمانی به دانشجویان مبتلا به بیماری اعتیاد از جمله مصوبات این جلسه بوده است..

تعداد امتیازات: (1) Article Rating
تعداد مشاهده خبر: (315)